Trumresor

En trumresa kan bestå av olika delar men huvuddelen är ofta en guidad meditation där jag vägleder er med min röst och trumma.

Syftet med en trumresa är ofta att du ska få tillgång till din inre värld där du kan hämta hem kunskap och information du behöver just nu. Efter en trumresa är du ofta lugn, jordad och känner ett välbefinnande ungefär som efter massage eller yoga. Det kan komma upp känslor och minnen.


Inom shamanismen används trumman som ett av verktygen för att färdas mellan den spirituella världen och verkligheten som vi ser den.


Shamanerna har alltid funnits i alla folkgrupper runt om i världen och ansågs vara de första som använde sig av förändrat medvetandetillstånd på ett terapeutiskt medvetet sätt. Dessa medvetandetillstånd kan uppnås genom dans, musik, trumning, chanting, bön, plantmediciner m.m. och genom att sättas i ett transliknande tillstånd få tillgång till kunskap och upplysning.

Här befinner jag mig på Storeberget i Gamlestaden.
Stenarna ni ser är en labyrint som också kallas Trojeborg och likadana finns lite runtom på jorden och ansågs vara för någon magisk rit och var riktade till Gudinnan/Moder jord.