Doula

Att bli en doula är något jag har velat bli i över 15 år.

Det startade med att jag såg info på en anslagstavla på ett studieförbund i Göteborg och jag kände direkt att detta är något jag verkligen vill göra!


En doulas primära uppgift är att ge båda de blivande föräldrarna en så positiv upplevelse av förlossningen som möjligt. Studier visar att föräldrar som haft stöd av en doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse.

Jag vill skapa ett tryggt space där det finns möjlighet för meditation, fysisk närhet mellan föräldrarna, dämpad belysning så kroppen känner mer frid och harmoni och inte stressas upp i onödan. Att föda är den mest fantastiska initiering en kvinna kan genomgå och det kan få vara en ceremoni där kvinnan hyllas och stöttas.


Ordet Doula betyder ”kvinna som hjälper annan kvinna” och det är något jag verkligen vill och faktiskt redan jobbar med i mina cirklar.

Första mötet – en kort fika.

Ett första möte viktigt för att känna varandra på pulsen och se om vi tror att vi kommer trivas ihop. Här ska även partnern vara med. Om ni bestämmer er för att påbörja ett samarbete bokar vi in ytterligare en träff. Kontrakt skickas till er och när det är påskrivet har ni bokat mig, er doula. 


Förberedande samtal – hemma hos dig/er.

Ni berättar hur ni vill ha er förlossning och vi pratar om vad ni har för tankar och känslor inför detta. Vi går igenom förlossningsbrev, smärtlindring och vi göra övningar.Förlossningen.

När ni känner att någonting är på väg att hända tar ni kontakt med mig. Stöd ges inledningsvis över telefon sen så kommer jag till er när ni säger till. Inställelsetid är c:a 2 timmar. 

Eftersamtal: 

Ungefär 10 dagar efter ni har kommit hem ses vi igen för att prata igenom era upplevelser av förlossningen och jag ger även amningsstöd och allmänna tips och råd..

Mina mål är:

  • att du som föderska ska känna dig tryggare inför förlossningen.
  • att jag tillsammans med dig/er ska skapa en så lugn och positiv upplevelse av förlossningen som möjligt.
  • att du ska få en övergripande förståelse för födelseförloppet.
  • att din partner ska känna sig mer delaktig och kunna supporta dig och även känna sig trygg i att vara kvinnans primära stöd.
  • att du ska känna mer tillit till din egen kropp och förmåga.